Uit eten in Eindhoven

Eindhoven is niet alleen een boeiende, maar bovendien ook gewoon een erg leuke stad om in te vertoeven. De nabijheid van de internationale luchthaven zorgt er bovendien voor dat ze ook heel wat zakenmensen over de vloer krijgt. Iedereen die Eindhoven bezoekt zal er ook graag een lekker hapje willen eten. Ook dit is uiteraard geen enkel probleem. Uit eten in Eindhoven is dan ook op heel veel verschillende manieren mogelijk. Voor welk type restaurant je uiteindelijk zal kiezen is natuurlijk vooral een persoonlijke keuze. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat verschillende elementen je keuze aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Wil je graag kunnen genieten in de leukste en tevens ook meest bijzondere restaurants in Eindhoven? Dan is het beslist een aanrader om even kennis te maken met de onderstaande horecazaken!

Thomas

De kans is ongelofelijk groot dat je nog nooit een interieur zo imposant als deze van ‘Thomas’ in Eindhoven hebt aanschouwd. Dit interieur heeft dan ook werkelijk alles om je mond van open te doen vallen. Concreet betekent dit dat je kan rekenen op een imposante indruk die nog wat extra kracht wordt bijgezet door het gebruik van harde, opvallende kleuren. Het hele interieur van Thomas oogt dan ook diep roze. Ondanks het feit dat dit in eerste instantie misschien een beetje vreemd lijkt versterkt het, het magische karakter dat zich in deze horecazaak ontvouwt. Als er één restaurant is in Eindhoven dat je moet ontdekken, al was het maar omwille van haar indrukwekkende interieur, dan is het ongetwijfeld ‘Thomas’!

X

X

X

Radio Royaal

Radio Royaal is een restaurant welke is gelegen op Strijp-S. In eerste instantie is het net deze locatie die indruk weet te maken. Dat is echter niet alles. Ook de menukaart is er namelijk eentje waar menig aantal mensen van zullen watertanden. Heerlijke oesters als starter, een lekker stukje kip als hoofdgerecht en een kaasplankje als dessert? Dit is slechts één van de vele mogelijkheden waar je bij Radio Royaal voor kan kiezen. Er is echter nog iets, iets wat een bezoek aan deze horecazaak extra interessant en zelfs ietwat onvergetelijk maakt. We hebben het hierbij dan uiteraard om het interieur. Radio Royaal is namelijk gevestigd in een authentieke, industriële ruimte boordevol met originele elementen. Voor liefhebbers van industrieel design is dit werkelijk één van de beste restaurants in Eindhoven om te ontdekken.

De Kazerne

Uit eten in Eindhoven kan je eveneens doen bij een voormalige marechaussee-kazerne. De horecazaak ‘De Kazerne’ is gevestigd in het centrum van de designstad Eindhoven. Ze biedt haar gasten een indrukwekkend, industrieel getint interieur waarbij er gebruik wordt gemaakt van enkele muurschilderingen en mooie designlampen. Het open geheel dat in deze loods tot stand is gekomen doet dienst als een uitnodigende hotspot voor jong en oud. Vaak worden er op de tafeltjes van De Kazerne ook nog leuke kaarsen geplaatst waardoor het geheel zomaar even nog gezelliger en sfeervoller oogt. Dit alles zorgt er voor dat je voor uit eten in Eindhoven absoluut ook kan kijken in de richting van De Kazerne.

El Patio Andaluz
De Spaanse keuken is er eentje die veel mensen weet te bekoren. Geldt dat ook voor jou? Zou je bovendien graag willen kunnen genieten van de lekkerste, Spaanse gerechten in een eveneens typisch Spaans getint interieur en dat gewoon in Eindhoven? In dat geval is het de moeite waard om ‘El Patio Andaluz’ te ontdekken. Deze tapas bar is volledig ingericht op basis van de typische stijl die je ook zou aantreffen in het zonnige Andalusië. Op deze manier is een ontzettend sfeervol geheel tot stand gekomen welke alle gasten keer op keer opnieuw weet te verbazen. Bij mooi weer is het zelfs mogelijk om buiten op het terras te genieten van de lekkere Spaanse tapas die hier worden geserveerd.

X

X

X

De Vooruitgang

Heel wat restaurants in Eindhoven hebben duidelijk aanzienlijk geïnvesteerd in het realiseren van een echt bijzonder interieur. Het ene interieur is daarbij nog imposanter dan het ander. Dit geldt bijvoorbeeld voor ‘De Vooruitgang’. In het bijzonder mensen die fan zijn van een industrieel interieur zullen hier hun ogen uitkijken. De ruimte is weliswaar ingedeeld in verschillende niveaus, toch beschikt ze over een zeer open karakter. Dit open karakter zorgt er voor dat het vanaf het benedenniveau mogelijk is om tot helemaal bovenaan het plafond te kijken. Achter de bar zijn verschillende trappen bevestigd die het personeel de mogelijkheid moeten bieden om alle flessen eenvoudig uit de bar te nemen. Het geheel ziet er op zich reeds erg indrukwekkend uit, maar er is meer. De Vooruitgang staat er namelijk ook om bekend veelvuldig gebruik te maken van verschillende soorten sfeerverlichting. Het gevolg hiervan is dat je geconfronteerd wordt met een echt bijzonder uitziend interieur dat haar gelijke eigenlijk niet kent. Zeker en vast een aan te raden hotspot in Eindhoven dus!

Athene

Een stukje Griekenland ontdekken in Eindhoven? Dat kan nergens anders beter dan in ‘Restaurant Athene’. Wanneer je deze eetzaak naar binnen stapt kan je niet anders dan je even in het gastvrije Griekenland te wanen. Het interieur van dit restaurant is dan ook volledig in een Griekse stijl aangekleed. Dit geldt niet alleen voor de decoratie, maar ook voor de daadwerkelijke structuur van de ruimte. De bar, de kast met de wijnflessen, de verlichting,… alle elementen die deel uitmaken van het interieur van Athene doen op en top Grieks aan. Bovendien is Athene ook meteen het oudste Griekse restaurant van de stad. Ze opende dan ook reeds haar deuren in het jaar 1986. Wil je graag kunnen genieten van typisch Griekse maaltijden en lekker Griekse kwaliteitswijnen? Dat kan absoluut bij Athene in Eindhoven!

Usine

Ooit werden er in de Philips lichttoren gloeilampen getest. Tegenwoordig dient het pand een volledig ander doel. In dit pand vinden we nu immers restaurant ‘Usine’ terug. Gezien het karakter van het pand is het vrij logisch dat je in dit restaurant vooral een industriële sfeer terug zal vinden. Dit gezegd zijnde werd er op verschillende manieren voor gezorgd dat de ruimte over een extra warm karakter is komen te beschikken. Dit blijkt niet alleen uit de leuke zetels die in het midden van de zaak staan opgesteld, maar ook uit de designverlichting die men heeft opgehangen. Het interieur zorgt er samen met de uitstekende menukaart voor dat Usine zeker één van de restaurants in Eindhoven is welke je zonder probleem kan overwegen.