Uit eten in Leiden

Heel veel verschillende factoren bepalen of een etentje in een bepaald restaurant voor jou geslaagd zal zijn of niet. Natuurlijk spreekt het voor zich dat het eten lekker moet zijn, maar wat bovendien ook te denken van het interieur waarin je vertoeft? Restaurants stellen vandaag de dag vaak alles in het werk om er voor te zorgen dat hun interieur over heel wat bijzondere elementen beschikt. Alleen op deze manier weet men zich dan ook te onderscheiden ten opzichte van de massa. Wil jij ook graag uit eten in Leiden, maar zit je niet meteen te wachten op een standaard horeca-ervaring? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om even kennis te maken met de restaurants die wij voor jou hebben uitgezocht!

Lot en de Walvis

Het hele jaar door genieten van de lekkerste maaltijden in de huiskamer van Leiden? Dat is precies wat je kan ervaren bij Lot en de Walvis! Je geniet hier van een lekker ontbijt, een smaakvolle lunch, maar even goed van een uitgebreid diner en een fijne borrel. Het interieur waarin je plaats neemt oogt lekker vintage en staat boordevol met bijzondere objecten. Bij mooi weer is het ook nog eens mogelijk om plaats te nemen op het uitnodigende terras buiten. Verwacht bij Lot en de Walvis niet alleen een bijzonder interieur, ook de gerechten die er worden opgediend beschikken over een speciale touch. Je eet hier namelijk zaken zoals pokebowls, pekingeend en de lekkerste veggieburgers. Dit alles zorgt er voor dat Lot en de Walvis tot één van de meest aan te raden restaurants in Leiden kan worden gerekend.

In Den Doofpot

De meer veeleisende culinaire liefhebbers komen zeker aan hun trekken bij ‘In Den Doofpot’. Dit is één van de meest toonaangevende restaurants in Leiden. Van zodra je bij deze zaak naar binnen stapt weet je ook meteen hoe dat komt. Het interieur oogt bijvoorbeeld erg aantrekkelijk en is mede door de integratie van leuke zeteltjes ook nog eens erg comfortabel. Er is gebruik gemaakt van verschillende elementen die het geheel nog meer aanzien geven. Het gaat hierbij niet alleen om kunst aan de muur, maar ook om bijvoorbeeld een statige spiegel en designverlichting. Bij mooi weer kan je er ook voor kiezen om de Frans-internationale gerechten van ‘In Den Doofpot’ niet binnen, maar buiten op het gezellige terras op te eten. Zo wordt er pas echt een totaalervaring gerealiseerd voor gasten van deze zaak.

City Hall

Uit eten in Leiden op een bijzondere locatie? In dat geval is ‘City Hall’ een absolute aanrader. Je geniet hier van een authentieke, Italiaanse keuken welke wordt geserveerd in een prachtig, eigentijds interieur. De keuken die je hier krijgt geserveerd weet zich onder meer te onderscheiden door het gebruik van speciale combinaties van producten. Een voorbeeld op dit vlak is bijvoorbeeld de gegratineerde geitenkaas met gemarineerde rode ui. Niet alleen de menukaart, maar ook de locatie vormt een absoluut pluspunt om hier te genieten van een lekkere maaltijd. City Hall is dan ook gevestigd in het oude gemeentehuis van de stad waarvan het interieur duidelijk aanzienlijk werd opgesmukt. De hammen die voor de bar hangen te drogen? Ook die dragen verrassend genoeg bij aan de authentieke aanblik van deze zaak!

De Waag

Wist je dat uit eten in Leiden ook mogelijk is in een rijksmonument? De stad Leiden is dan ook trotse eigenaar van een prachtige Waag welke dateert uit de zeventiende eeuw. Het is mogelijk om de hele dag door bij de Waag te genieten van de lekkerste gerechten. Bovendien is het zo dat er op vrijdag- en zaterdagavond steeds live muziek wordt gespeeld. Het imposante interieur waar je de lekkerste gerechten in kan nuttigen wordt op deze manier zomaar nog sfeervoller gemaakt. Bij De Waag bepaal je eigenlijk helemaal zelf hoe je wenst te genieten van de door jou bestelde maaltijden. Doe je dat in het historische gedeelte van De Waag waardoor authentiek dineren mogelijk wordt gemaakt of geef je eerder de voorkeur aan het nieuw bijgebouwde deel? In ieder geval zorgt deze keuzemogelijkheid er voor dat De Waag een zeer uitgebreide doelgroep weet aan te spreken.

Meatcave

Misschien wel één van de beste restaurants in Leiden voor vleesliefhebbers is ‘Meatcave’. Dit niet alleen omwille van de heerlijke vleesgerechten die hier rechtstreeks van de gril afkomstig zijn, maar ook omwille van het bijzondere interieur. Bij Meatcave dineer je namelijk zoals de naam reeds laat vermoeden in een kelder die is ingericht in de vorm van een grot. Dit alles zorgt er voor dat een maaltijd bestellen bij Meatcave altijd een unieke belevenis is. Ook de gezellige sfeer die eigenlijk altijd in deze horecazaak hangt zorgt er voor dat dit voor de echte carnivoren ongetwijfeld een adresje is welke men met alle plezier meermaals zal komen bezoeken. Absoluut het ontdekken waard dus!

Dende

Werkelijk alles bij ‘Dende’ in Leiden straalt kwaliteit uit. De gerechtjes die je hier geserveerd krijgt worden bijvoorbeeld opgediend op leuke, houten plankjes. Bovendien hebben zelfs op zich eenvoudige gerechtjes zoals bijvoorbeeld een kleine burger hier een hippe make-over gekregen. Bij Dende geniet je evenwel niet alleen maar van een prima, hippe keuken. Ook het interieur is er namelijk eentje die beslist weet te overtuigen. Dit niet alleen omwille van het gebruik van echt kwalitatieve materialen, maar ook omwille van haar luxueuze uitstraling. Niet alleen de tafeltjes en stoelen, maar ook de prachtige bar in deze zaak dragen stuk voor stuk bij aan het indrukwekkende karakter waar het interieur zich door kenmerkt.

The Bishop

Uit eten in Leiden in een echt bijzonder, historisch getint kader is uiteraard eveneens mogelijk bij ‘The Bishop’. Deze horecazaak is dan ook gevestigd in een indrukwekkend pand welke beschikt over een monumentaal karakter. The Bishop staat evenwel niet alleen bekend om haar uitzonderlijke interieur. Ook haar internationale, bijzondere keuken is er eentje die keer op keer weet te overtuigen. Het vakmanschap van de medewerkers van dit restaurant blijkt onder meer uit de kleurrijke gerechten die allen beschikken over een ietwat rauwe toets. Kies je er voor om een tafeltje te reserveren op de eerste verdieping? Dan heb je van hieruit een erg mooi uitzicht op de keuken.